Gradska hronikaOstale vesti

Ženama potrebna hrabrost da prijave nasilje – Deseti dan kampanje protiv nasilja nad ženama

„Tvoje pravo na život bez nasilja“ – naziv je kampanje koju u okviru „ 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, Udruženje žena „Lav“ iz Pirota realizuje pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu. Danas je deseti dan kampanje, do sada je održano osam radionica u selima i prigradskim naseljima na teritoriji grada Pirota. Odziv žena i zainteresovanost za temu je iznad očekivanja kaže Snežana Manić, članica Udruženja, i dodaje da je na pojedinim radionicama bilo dvostruko više učesnica od planiranog broja.

„Iako je tema radionica nasilje nad ženama, oblici nasilja i načini prevazilaženja, radionice se razlikuju jedna od druge, žene nameću pitanja koja ih muče i žele da govore o ovom problemu koji je i te kako prisutan i u našoj sredini“ – kaže Snežana Manić iz Udruženja žena “Lav”.

Radionice vodi direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić. Od početka godine Centru za socijalni rad prijavljeno je 175 slučajeva porodičnog nasilja gde su u najvećem procentu zlostavljene žene.  Nasilje češće prijavljuju žene iz grada, dok se žene iz seoskih sredina nerado odlučuju da prijave nasilje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker