Kultura

„Žena sa dlanovima od sunca“ knjiga o ljubavi i životu namenjena svim generacijama

Promocija najnovijeg romana Nataše Panić “Žena sa dlanovima od sunca”, održana je u u dvorištu Muzeja Ponišavlja u organizaciji Narodne biblioteke Pirot.  Ovaj roman drugačiji je od svega što je Nataša Panić do sada pisala. Njeni čitaoci su navikli na knjige u kojima opisuje život na Staroj planini dok u ovom romanu autorka govori o poslednjim trenucima blagostanja, socijalizma i vremnu procvata ali i o  trenutcima kada je sve prslo kao balon od sapunice i postalo neka druga stvarnost.

Nataša Panić kaže da je njen roman „Žena sa dlanovima od sunca“ knjiga je o ljubavi, o životu i o svima nama. Namenjena je  svim generacijama, oni koji su preživeli te trenutke rado će se vratiti u to vreme i sećaće se toga, oni koji žive u sadašnjem vremenu imaće prilike da vide kako su živeli njihovi preci.

Roman je višeslojna priča u kojoj  je autorka spojila prošlost i sadašnjost. „Ova knjiga je različita od onoga što sam do sada pisala. Svi znaju da se moje knjige temelje na životu na Staroj planini, sada sam sišla u Pirot i uhvatila sam poslednje trenutke blagostanja, socijalizma i jedno vreme procvata, bar smo tako verovali, ali i trenutke kada je sve prslo kao balon od sapunice i kada smo ušli u neku drugu stvarnost. Ono što greje, ono što budi nadu to je vera u budućnost jer svako ima pravo da se nada i da veruje a iznad svega je ljubav“ – ističe autorka.

O knjizi je, uz autorku, govorila i urednica izdanja Narcisa Aleksić. Ona kaže da se knjiga čita i da je nema na policama u Biblioteci. Pravi se lista čekanja, knjiga je na čitanju, poštovaoci Natašinog stavralaštva su i pre izdanja bili zainteresovani da pročitaju ovaj roman kao i sve njene romane.

Odlomak iz knjige pročitala je Natašina unuka, Anja Panić. Učenici, članovi hora i orkestra pirotske Gimnazije izveli su dve muzičke numere, „Loše vino“ i „Dođi“  uz dirigentsku pratnju Jelene Lazarević. Voditelj književne večeri bio je novinar Denis Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker