Sport

Zemunci u finišu meča preokrenuli rezultat u svoju korist

Košarkaška liga Srbije

Pirot: Hala “Kej”

KK “Pirot” – KK “Mladost” 73 : 75 (23-12, 22-19, 15-12, 13-22)

KK “Pirot”: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Miloš Vraneš, Martin Matović, Mladen Pantić, Vladimir Đorđević, Đukan Đukanović.

Pohvale za igru košarkaša Pirota stigle su sa mnogo strana, od gostujućih košarkaša, stručnog štaba Mladosti, njihovog trenera, malobrojne publike, odnosno prijatelja Kluba, i novinara, ali bodovi odoše u Zemun. Jedna od najboljih, ako ne i najbolja, partija košarkaša Pirota u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Srbije nije krunisana pobedom. Malo je nedostajalo. Utakmica je otvorena odlično, do poslednjeg minuta su vodili košarkaši Pirota protiv zemunske Mladosti, jedne od najboljih i, mnogi kažu, najskupljih ekipa Prve lige. Igrali su košarkaši Pirota čvrsto, energično, nadahnuto, koncentrisano do pred sam kraj meča. Tokom cele utakmice, 39 minuta, imali su prednost. Onda se desilo ono čega smo se bribojavali. Gosti su iskoristili, u poslednjim trenucima utakmice, dve greške domaćih igrača i sa dva poena prednosti okončali meč.

“Pre svega čestitao bih ekipi Mladosti na borbenosti i pobedi. Svi znamo da su oni jedan od favorita u ligi. Igrali smo dobro i ovaj poraz veoma boli. Borili smo se kao lavovi, svaka čast stučnom štabu koji nas je dobro pripremio. Imali smo ovu utakmicu. Na kraju, eto, desilo se šta se desilo. Na kraju su oni malo bili koncentrisaniji, ne možemo da vratimo vreme, krivo mi je, treba da izvučemo pouke i da se okrenemo narednom meču uzdignute glave” – izjavio je Miloš Vraneš u obraćanju novinarima.

Bez obzira na poraz šef stručnog štaba pirotskih košarkaša, Filip Socek, nije bio nezadovoljan.

“Ja sam prezadovoljan. Što se mene tiče moji momci su večeras pobedili, ja sam prezadovoljan. Prezadovoljan kako su igrali, kako su izgledali na terenu, svaka čast, odigrali su jednu odličnu utakmicu protiv najbolje ekipe u ligi. Ako mi možemo da igramo ovako sa takvom ekipom ja se za naš opstanak ne brinem i ne bojim. Još jednom čestitam ekipi Mladosti na svemu i nadam se da ćemo svoje ciljeve ispuniti. Što se mene tiče mi smo večeras pobedili, mada je rezultat u korist gostiju”- rekao je posle utakmice, trener pirotskih košarkaša, Filip Socek.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker