Lokalna samoupravaOstale vesti

Zelenilo i nova parking mesta za stanare zgrada između ulica 7. juli, Ustaničke i Takovske

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je sa svojim pomoćnikom Aleksandrom Ćirićem i direktorom JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Slavišom Svilarovim, obišao radove na uređenju prostora oko zgrada između ulica 7. juli, Ustaničke i Takovske. Radovi su počeli pre mesec dana a kompletan posao bi trebalo da bude završen za 60 dana. Vrednost investicije je 36 miliona dinara.

Oko zgrada između ulica 7. juli, Ustaničke i Takovske biće uređrena površina od 8.500 kvadratnih metara. Na ovoj površini biće  sto parking mesta i 2.700 metara kvadratnih  pod zelenilom. Već je urađena kišna kanalizacija. Biće postavljena nova rasveta, mobilijar i uređeno dečije igralište.

Prema rečima gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića, vredsnost ove investicije je 36 miliona dinara.“Parking mesta su udaljena od ivica zgrada, ima mesta i za behaton i za pešačke staze, za zelenilo, ovde će tek biti posađeno drveće i ja se nadam da su ljudi zadovoljni. Ispoštovali smo sve predloge i projektanata i stanara, ima naravno i nezadovoljstva ali kada pogledate 8 i po hiljada kvadrata, broj zgrada, zelenilo koje planiramo, ovde je sve onako kako treba da bude na zadovoljstvo najvećeg broja ljudi” – rekao je gradonačelnik.  Posao je poveren pirotskim firmama Drumovi A.d. i Saša Rangelov.

Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Slaviša Svilarov kaže da je u proteklom periodu uklonjena stara betonska i asfaltna podloga, postavljena je tampon podloga, postavljeni su ivičnjaci i za sada radovi idu planiranom dnamikom.  “Sveobuhvatno uređenje prostora podrazumeva postavljanje novog mobilijara, stubova za javnu rasvetu, uređenje dečjeg igrališta i sve ostalo što je neophodno kako bi ovaj prostor bio funkcionalan i bezbedan za stanare a ujedno ćemo omogućiti nesmetano i bezbedno parkiranje”- poručio je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker