Ostale vesti

Zeleni iskorak

Poslednja tri meseca udruženje Vizija realizovalo je projekat Zeleni iskorakkoji je imao za osnovni cilj unapređenje, zaštitu i očuvanje prirode, biološke, geološke i predeone raznovrsnostina teritoriji Parka prirode Stara planina.

Kako nam je reklaDanijela Antić, menadžer projekta,  projektom su ostvarenirezultati kao što su unapređen dijalog između zainteresovanihstrana u svrhu očuvanja prirode u Parku prirode Stara planina,  održivo korišćenje zaštićenog  prirodnog područja Parkа prirodeStara planina i unapređena su znanja građana, prevashodnomladih, o značaju zaštite životne sredine i važnosti postojanjaekoloških mreža i zaštićenih područja.

Ciljne grupe  projekta bilisu građani Pirota i  Dimitrovgrada koji žive na teritoriji Parkaprirode Stara planina i oni koji većinu svojih privrednih i životnih aktivnosti obavljaju na njegovoj teritoriji,  upravljačzaštićenog područja Parka prirode Stara planinaŠumskogazdinstvo Pirot, učenici srednjih škola i lokalna komunalnapreduzeća. Projekat je finansijski pomoglo Ministarstvo zaštiteživotne sredine Republike Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker