Lokalna samouprava

Zelena nedelja EU obeležava se i u Pirotu

Zelena nedelja EU obeležava se i u Pirotu, a tim povodom, danas je na Regionalnoj deponiji Pirot, po mnogima najsavremenijem ovakvom postrojenju u Srbiji, uz prisustvo predstavnika sve četiri opštine Pirotskog okruga, kao i mališana i dece iz osnovnih i srednjih škola Pirotskog okruga, organizovana svečanost kako bi se promovisao prioritet očuvanja zdrave životne sredine i selekcija otpada.

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov, uz podsećanje da je Regionalna deponija Pirot najsavremenija u zemlji, a da je Grad Pirot lider kada je reč o stremljenjima ka očuvanju zdrave životne sredine putem sistema za primarnu i sekundarnu selekciju otpada, koji su već zaživeli, kazao je da je cilj promocija jedino prihvatljivog načina i tretmana otpadom, kako se to radi u EU.

-EU je lider u upravljanju otpadom u svetu, EU ima najsloženiju zakonsku regulativu koja reguliše ovu oblast, a Pirot je lider u upravljanju otpadom na teritoriji Srbije imajući u vidu realizaciju velikog broja projekata koji se tiču ove oblasti-poručio je direktor Ivanov.

 

Predsednika Gradske skupštine Milena Dimitrijević kazala je na otvaranju ove svečanosti da je cilj da se predstave rezultati brojnih projekata koji su pokrenuti u Pirotu.

-Primarna selekcija otpada u Pirotu je lepo zaživela, naši sugrađani su prihvatili tu novinu i o tome svedoče podaci o količini otpada koji se na ovaj način tretira. Rezultati su takvi da kazuju da smo i po tome najbolji u Srbiji-kazala je predsednica Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker