Gradska hronika

Zbog neprijavljenih radnika podneto 10 prekršajnih prijava

U oblasti radnih odnosa inspektori su obavili 178 nadzora i tom prilikom zatečeno je 15 lica koja nisu imala zaključene ugovore o radu i nisu bila prijavljena na obavezno socijalno osiguranje. Posle toga 12 lica je regulisalo radno pravni status, a inspektori rada su nakon utvrđenih nepravilnosti podneli prekršajnu prijavu izjavio je, šef Odseka inspekcije rada u Pirotu, Aleksandar Popović.

Prema rečima Popovića u delu bezbednosti zdravlja na radu inspekcija rada je izvršila 71 nadzor. Tom prilikom uočene su nepravilnosti, mahom, zbog nekorišćenja lične zaštitne opreme i podneto je 10 prekršajnih prijava.

“U narednom periodu veću pažnju posvetićemo gradilištima, s obzirom da je Vlada Srbije još 2007. godine donela preporuku za rad na otvorenom da se prilikom temperature više od 36 stepeni celzijusa, u periodu od 11 do 16 časova, prave češće pauze i da na gradilištima ima više tečnosti za radnike. S obzirom na ove vrućine u narednom periodu ćemo veću pažnu posvetiti tome, ali i kontroli ugostiteljskih objekata i drugih poslodavaca u skladu sa planom Ministarstva za rad” – rekao je Popović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker