Lokalna samouprava

Zaživeo Sporazum o saradnji KZP i SNS, izabrani novi gradski većnici

Na današnjoj sednici Skupštine grada zaživeo je i u praksi Sporazum o zajedničkom delovanju koji je potpisan između Koalicije za Pirot i Srpske napredne stranke. SNS je dobila dva mesta gradskih većnika na koja su izabrani Miroljub Vidanović i Dejan Ranđelović. Funkciju gradskog većnika obavljaće i Aleksandar Ćirić, koji će kao većnik obavljati poslove šefa kabineta gradonačelnika Vladana Vasića. Iz Odborničke grupe SNS-a, nakon sednice, novinarima je rečeno da su odbornici ove stranke, kao i na nekoliko prethodnih sednica Gradske skupštine, podržali sve predloge i dodali da će, u buduće, kao deo vladajuće koalicije u Pirotu raditi na tome da se dovedu investitori u Pirot, da se dodatno poboljšaju veze Grada sa resornim ministarstvima i drugim nadležnim institucijama, a sve u interesu građana. 

Nakon tajnog glasanja, odbornici su velikom većinom glasova, sa samo dva glasa “protiv”  razrešili trojicu  gradskih većnika Jovana Ćirića, Srđana Denčića i Acka Stančića.

Za nove većnike Gradskog veća izabrani su Miroljub Vidanović  i Dejan Ranđelović i Aleksandar Ćirić, koji će kao većnik obavljati funkciju šefa kabineta gradonačelnika.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker