Lokalna samouprava

“Završna konferencija u okviru projekta Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u 18 jedinica lokalne samouprave”

Završna konferencija u okviru projekta ‚‚Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u 18 jedinica lokalne samouprave”‚ biće organizovana 22. decembra u Palati Srbije. Ova projekat podržan je od strane NALED-a zajedno sa  nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju – GIZ‚ u saradnji sa Asocijacijom koordinatora za romska pitanja.

U projektu je aktivno učestvovalo i Javno komunalno preduzeće “Regionalna deponija Pirot”, uspešno su realizovane aktivnosti I radovi na prikupljanju, preradi I sortiranju otpada u Pirotu, gde su bila angažovana lica romske nacionalnosti kao I lica iz marginalizovanih kategorija. Lica su prošla obuku i stekla određena znanja i veštine a vezano za navedene aktivnosti, i u periodu angažovanja ekonomski ojačala svoje porodice.

Konferenciji će ispred lokalne samouprave grada Pirota prisustvovati predsednica skupštine grada Milena Dimitrijević i u ime Regionalne deponije direktor Nebojša Ivanov.

Gradu Pirotu će biti uručena zahvalnica za uspešno realizovan projekat I uspešnu saradnju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker