Lokalna samouprava

Završna konferencija projekta “Zajedničke prekogranične inicijative za stvaranje ekološki zdravog regiona”

 

Zajedničke prekogranične inicijative za stvaranje ekološki zdravog regiona
Ref br : CBOO7.1.32.361

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

U prostorijama Media centra Doma kulture u Pirotu održana je završna konferncija projekta “ Zajedničke prekogranične inicijative za stvaranje ekološki zdravog regiona . Partneri na projektu su Tehnološki institut akvakulture iz Bugarske kao vodeći partner , grad Pirot I Centar za razvojnu podršku I inicijativu “Novitas “ iz Pirota.

Na početku dogodjaja prisutnima se obratila Marija Djošić, šefica Kancelarije za LER grada Pirot, osvrnuvši se na dugogodišnje iskustvo Pirota u projektima prekogranične saradnje Bugarska –Srbija.

Članovi projektnih timova Božidar Georgiev, Nataša Stefanović I Slavica Stanisavljević predstavili su glavne aktivnosti rezultate i na projektu.

U okviru projekta izgradjen je eko planinski kamp u selu Dojkinici, nabavljena moderna oprema za istraživanje flore I faune Stare planine, izgradjeno mrestilište u Montani sa postavljenom novom opremom, uradjena značajna strateška dokumenta iz oblasti biodiverziteta Stare planine , postavljeno eko informativne table na Staroj planini I uradjen promotivni materijal.

Na konferenciji je promovisan i trojezični katalog Biodiverziteta Stare planine I prezentovan dokumentarni film o projektu.

Projekat se finasira iz Intereg IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska –Srbija i zvanično se završava 27.09.2019.

Ova publikacija je napravljena uz pomoć sredstava Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija pod brojem CCI No 2014TC16I5CB007.

Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je CENTAR ZA RAZVOJNU PODRŠKU I INICIJATIVU «NOVITAS» PIROT i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker