Gradska hronika

Završetkom Koridora 10 još čvršće veze između Pirota i Niša. Ceo region još interesantniji investitorima

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, u svom gostovanju na Javnom servisu RTS, zajedno sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski, konstatovala je da su završetkom izgadnje Koridora 10 veze između Pirota i Niša nikad jače, ali je i ceo region sada neuporedivo interesantniji potencijalnim investitorima nego što je to bio slučaj ranije. 

-Od Pirota do Niša sada je 57 kilometara, ranije je bilo 63, ali je i pored toga put sada neuporedivo bezbedniji pa je i to ono što je od velike važnosti, osim što samo postojanje ovakve saobraćajnice znači komparativnu prednost regiona kada je reč o investicijama. Istočni krak prolazi kroz tri od četiri lokalne samouprave Pirotskog okruga. Imamo i Slobodnu zonu Pirot koja se sada osim Pirota, proširila i na opštine Babušnicu i Dimitrovgrad. Sada je to izuzetno dobro mesto za investitore koji mogu da dobiju mogućnost da rade u režimu slobodne zone, da imaju PDV – nula, benefite u infrastrukturi, oslobođeni su lokalnih taksi od lokalne samouprave, sada imamo i Koridor 10, Niš je bliže nego ikada, tako da sve to skupa privredni ambijent našeg regiona diže na značajno veći nivo nego ranije-kazala je načelnica Tončić.

Načelnica Sotirovski kazala je da sledi i rekonstrukcija železničkog koridora od Niša do Zaječara na 112 kilometara.

-Taj posao ide jako dobro i nama je to veoma važno između ostalog i sa aspekta turizma. Sada mnogo više stranih turista dolazi u Niš zahvaljujući lou-kost kompanijama, a kada dođu u Niš, tu je i Pirot, tu je i Stara planina, na nama je samo da sve to lepo upakujemo i učinimo turistima interesantnijim-kazala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Sotirovski.

Video prilog – Javni servis RTS

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker