Gradska hronika

Završeno uređenje unutrašnjosti Tijabarske crkve

Hram Uspenija Presvete Bogorodice u Tijabari dobio je novo ruho jer su završeni radovi na uređenju unutrašnjosti crkve koja je bila u veoma lošem stanju, kazao je otac Nebojša Vujić.

ACA_8365_resize

Ovo je jedan deo radova koji su završeni. Očekuje se u budućnosti uređenje dvorišta i fasade.Uz pomoć lokalne samouprave koja je svesrdno pomogla ovaj projekat Eparhije Niške, odradili smo u toku prošle godine puno toga. Postavljen je kompletan sistem podnog grejanja. Postavljen je granit celom površinom hrama, obavljeni su fasadersko-molerski radovi, zamenjena je dotrajala stolarija, a potpuno je uređen i sistem elektro-napajanja, jer su instalacije bile u veoma lošem stanju. Ukupna vrednost svih radova je oko šest miliona radova-kazao je otac Vujić.

Po rečima predsednika opštine Pirot koji je juče zajedno sa vladikom niškim Jovanom posetio renoviranu crkvu, ove godine nastaviće se sa uređenjem gradskih svetinja.

ACA_8367_resize

Ove godine, i prošle, ali i sledeće na redu su gradske crkve. Obišli smo Tijabarsku crkvu u koju je uloženo oko šest miliona dinara i ja sam prezadovoljan. Urađeno je podno grejanje, zamenjena stolarija, potpuno promenjen pod, očišćeni ikonostasi i urađeno još mnogo toga. Mislim da je red bio da gradske crkve dovedemo na jedan viši nivo jer su ovo svetinje kojima svakako treba posvetiti veću pažnju. Ove godine ćemo urediti Pazarsku crkvu-kazao je Vasić.

A.Ć,

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker