Lokalna samouprava

Završeno snimanje kanalizacije u Pirotu, predstoje veliki radovi na njenoj rekonstrukciji vredni 2 miliona evra

Jedna od velikih investicija, vredna oko 15 miliona evra, koja će se realizovati u dogledno vreme u Pirotu jeste izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U sklopu te investicije predviđena je i generalna sanacija kanalizacione mreže u gradu. Tokom prošlog meseca obavljeno je snimanje kanalizaciije u gradu i očekuje se dobijanje elaborata o njenom stanju. Vrednost radova koji će se izvoditi prema usvojenom projektu iznose oko dva miliona evra izjavio je direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot, Zoran  Nikolić.

vodovod radovi

Prvi korak ka realizaciji projekta sanacije kanalizacije u Pirotu je već napravljen. Prva faza je podrazumevala merenje protoka i kvaliteta kanalizacione vode, kaže Nikolić, i ti poslovi nisu bili tako uočljivi.

“Možda su naši sugrađani viđali cisternu beogradskih tablica koja je bila u našem gradu. Kamera je spuštana u šahtu i snimano je stanje u našem kanalizacionom sistemu. Mi očekujemo da za petnaest do dvadeset dana dobijemo elaborat sa svim primedbama i na osnovu toga će se odrediti trasa, ili ulica koju treba sanirati. Pre nego se nešto uradi prethodi mnogo poslova, a mi smo kroz ovaj program KfW- a uspeli da to ovog leta uradimo”- kaže Nikolić.

Prema nekoj dinamici koja je usklađena sa Nemačkom razvojnom bankom i konsultantskom firmom do kraja godine bi trebalo da se uradi projekat za prečišćavanje otpadnih voda, i u sklopu toga se predviđa sanacija kanalizacije. Najkasnije, početkom iduće godine trebalo bi da se raspiše tender za izbor izvođača radova, tako da se tada i mogu očekivati prvi radovi na izgradnji postrojenja, dodao je Nikolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker