Kultura

Završeno renoviranje Dečjeg odeljenja

Renoviranje Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke u Pirotu završeno je juče. Za ovaj posao lokalna samouprava obezbedila je 242.000 dinara iz rebalansa budžeta.

biblioteka (1)

Dečje odeljenje od danas ponovo radi nakon dvonedeljne pauze zbog renoviranja i proširenja. Po rečima direktorke Narodne biblioteke Nadice Kostić, rekonstrukcijom Dečjeg odeljenja dobijeno je novih 60 metara kvadratnih preko potrebnog prostora pa je sada boravak najmlađih u biblioteci mnogo prijatniji. Obezbeđen je izvor prirodne svetlosti kao i bolja ventilacija, što do sada nije bio slučaj.

biblioteka (3)

Po rečima opštinskog većnika zaduženog za vanprivredu Bobana Nikolića, opština Pirot je kupila Dom vojske upravo s namerom da se u budućnosti obezbedi prostor za mnoge institucije kojima je neophodan dodatni prostor.

-Drago mi je da smo krenuli sa najmlađima, a nadam se da je ovo tek početak otvaranja renoviranih i uređenih prostorima u Domu vojske-kazao je Nikolić i dodaje da je proširenjem Dečjeg odeljenja Narodna biblioteka Pirot stvorila još prostora za druženje dece sa knjigom.

Dečje odeljenje u Pirotu ima oko 1.300 članova, ali taj broj iz godine u godinu raste.

biblioteka (2)

A.Ć.

foto Narodna biblioteka Pirot-Milan Jovanović

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker