Gradska hronika

Završeno prijavljivanje za Program “Moja prva plata”

Nacionalna služba za zapošljavanje obavestila je poslodavce da je prijavljivanje kandidata prema Programu “Moja prva plata” završeno 8. novembra. Kako se navodi u obaveštenju nalog na Portalu “Moja prva plata” otvorilo je 22.948 mladih, od kojih se 17.081 kandidat uspešno prijavio na neku od 12. 559 pozicija kod 7. 524 poslodavca.

nsz pirot filijala moja prva plata

Poslodavci iz privatnog sektora imaju rok za selekciju i povezivanje sa kandidatima do 15. novembra ove godine do 24 časa. Pozvani su svi poslodavci koji nisu završili selekciju i poslali ponude kandidatima da to učine kako bi se povezivanje završilo uspešno u predviđenom roku.
Poslodavci iz javnog sektora će dobti obaveštenje o daljim aktivnostima posle 16. novembra 2020. godine. Na Portalu “Moja prva plata” biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca najkasnije do 27. 11. 2020. godine.

Ugovor iumeđu Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju mešusobna prava i obaveze, zključiće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra 2020, godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker