Lokalna samouprava

Završeno asfaltiranje parkinga u Ulici Predraga Boškovića

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima obišao je gradilište u Ulici Predraga Boškovića gde se asfalterskim radovima, praktično, završava ova investicija. Poslovi su započeti u aprilu u skladu sa investicijom koja je ugovorena u 2020. godini. Najpre je urađena leva strana trotoara površine oko 500 kvadrata, a danas radnici Kompanije “Trace” Niš završavaju asfaltiranje parking prostora sa uređenim trotoarom. Ukupna vrednost ove investicije je oko 7,6 miliona dinara. 

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je podsetio da je u prvoj fazi radova uređen trotoar sa parkingom i zamolio vozače da ne parkiraju na mestima gde to nije predviđeno, pogotovo na trotoaru, kao što se danas moglo videti u Ulici Predraga Boškovića.

“Molim ljude iz ovih zgrada da poštuju ono što radimo. Mi ćemo na tom malom platou postaviti klupice sa malo zelenila. Uložili smo sedam – osam miliona dinara i napravili više od trideset parking mesta. Radićemo još u gradu, čini mi se da je ove godine akcenat na tim parking prostorima. Treba da počne uređenje parkinga iza zgrade Okruga, počelo je u Ulici Save Kovačevića iza zgrada čije fasade uređujemo, ali tu se obrukao izvođač radova na tim fasadama i sa njim je raskinut ugovor. Očekujemo uvođenje novog izvođača radova koji će sa prednje strane Trga to raditi. Počeće i radovi na uređenju parking prostora oko Tvrđave “Kale”, tu planiramo da instaliramo i punjač za električne automobile, kao neka novina u gradu”- rekao je Vasić.

Gradonačelnik je dodao da je završena javna nabavka za saniranje klizišta prema Toplom Dolu. Takođe, završena je i javna nabavka za uređenje gradskog trga. Radovi će zbog letnje sezone biti malo odloženi da bi počeli sredinom avgusta i u najkraćem roku bili završeni, ne duže od mesec i po dana.

“Javna nabavka za Otvoreni bazen je u toku, malo je prolongirana zato što je bilo dosta pitanja i zainteresovanih izvođača. Očekujem da će 20. juna biti otvorena javna nabavka i da ćemo dobiti izvođača radova. Molim boga da ne bude nekih problema, kao što je zaštita prava ponuđača, onda bismo izgubili građevinsku sezonu što se tiče radova na bazenu”.

Vasić je istakao da se uspešno odvijaju i drugi radovi, poput krpljenja udarnih rupa u gradu, sređivanja nekategorisanih puteva po selima, i smatra da će ovo biti odlična građevinska sezona. Takođe, podesetio je na radove koji predstoje u Ulici Knjaza Miloša i radove koji se izvode u selu Izvor na rekonstrukciji dela ulice od kružnog puta prema selu.

Asfalterski radovi u Ulici Predraga Boškovića, koji su počeli juče, danas se završavaju rekao je, Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta. Istakao je da je debljina ugrađenog asfalta 16 centimetara i da su kompletni poslovi finansirani iz budžeta grada. Kada je reč o režimu parkiranja, odnosno da li je parking samo za stanare zgarada, ili ne, Svilarov je rekao da će se to pitanje razmatrati, a trebalo bi da bude jedinstven režim parkiranja na teritoriji celog grada.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker