Lokalna samouprava

Završeni izbori za članove Saveta MZ – Velika izlaznost u selima a u gradu slaba

Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, od 45.855 upisanih birača izašlo je 7.879 građana koji su glasali u  65 mesnih zajednica na teritoriji grada. Prema rečima  Jovana Milenkovića, predsednika Izborne komisije izlaznost je 17,18%.  Po završetku glasanja komisija je dobila jednu primedbu na zapisnik o čemu će odlučivati tokom dana.

Na izborima za članove koji će zastupati mesnu zajednicu u narednom period Izlaznost je bila znatno veća u selima nego u gradu.  U pojedinim selima izašlo je čak 76% birača dok je u gradu taj pocenat bio uglavnom ispod 10%. Do sada su se predstavnici birali na zborovima građana a sada su po prvi put građani glasanjem odlučivali ko ćee ih zastupati.  Na 54 biračka mesta zaokruživali su predstavnike sa jedne liste  dok su u 11 mesnih zajednica mogli da biraju između dve liste predloženih kandidata.

Članovi Biračkih  odbora  su po završetku glasanja utvrdili preliminarne rezultate  a konačni rezultati biće objavljeni nakon zasedanja komisije i odlučivanju o prigovoru sa jednog biračkog mesta. Ukoliko se izbori ponove na nekom od biračkih mesta rezultati će biti objavljeni za nedelju dana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker