Gradska hronika

Završena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju zelene pijace u Pirotu

U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Niš, koji je bio i nosilac posla, grad Pirot završio je sa izradom projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zelene pijace. Kako nam je rekao pomoćnik gradonačelnika Pirota za vanprivredu, Bojan Ranđelović, ovih dana obavljena je i primopredaje vrlo obimne projektno-tehničke dokumentacije.

“Na ovaj način stvorili smo osnovu da se u narednom periodu možemo posvetiti obezbeđenju finansijskih sredstava i da krenemo u izgradnju zelene pijace. Vrednost radova prema predmeru predračuna je oko 116 miliona dinara bez PDV-a. To podrazumeva izgradnju otvorenog prodajnog prostora i nabavku, prema dostavljenoj specifikaciji, novih savremenih prodajnih tezgi. U drugom delu u planu je izgradnja kancelarijskog prostora za službenike “Komunalca”, zatim izgradnja zatvorenog prodajnog objekta sa rashladnim vetrinama, vodovodnom mrežom i sanitarnim čvorovima. Tu bi se prodavali mlečni i suhomesnati proizvodi i jaja. Naravno, predviđena je izgradnja toaletnih prostorija za same prodavce na pijaci” – kaže Ranđelović.

Ranđelović kaže da će ceo prostor, kao zanatsko trgovački centar, sačuvati ambijentalnu celinu i koncept starovaroške arhitekture. Jedan je od prioritetnih projekata grada i finasiraće se delimično iz budžeta grada, a delom donacijom sredstava različitih fondova sa strane.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker