Lokalna samoupravaSajam peglane

Završena prijava za izlagače pirotske peglane kobasice, veće interesovanje nego prošle godine

U petak 14.12.2018. završena je prijava za izlagače – proizvodjače koji će učestvovati na 7. SAJMU PIROTSKE PEGLANE KOBASICE. Sajam će se odrzati 26. i 27. Januara 2019. godine, u Pirotu u Sportskoj hali Kej.

-Danas je održan i sastanak sa potencijalnim izlagačima, prijavljeno je 45 izlagača pirotske peglane, sedam više u odnosu na prošlu godinu. Pored njih, na Sajmu ce ucestvovati i tridesetak vinarija i isto toliko proizvodjača sira i kačkavalja. Ostali izlagači koji će biti stacionirani van hale, proizvodjači suvenira i svi koji žele štandove ispred hale Kej imaju rok da se prijave do 28. Decembra. Na današnjem sastanku utvrdjeni su termini za Komisije ocene kvaliteta proizvoda, slanje uzoraka na mikrobiološku analizu, obeležavanje markicama sa QR kodom i redovne aktivnosti do sajma-kazao je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Organizatori sajma peglane su TO Pirot, Udruženje proizvodjača peglane kobasice, Dom kulture Pirot. Prijatelji manifestacije su Kompanija Tigar tajers, Kompanija Dunav osiguranje i Sportski centar Pirot. Generalni pokrovitelj manifestacije Grad Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker