Kultura

Završen XII Međunarodni folklorni festival

Dvanaesti Međunarodni folklorni festival sinoć je završen. U Pirotu su se ove godine predstavili gosti iz Letonije, Republike Srpske, Argentine, Izraela i sa Kanarskih ostrva. Na završnoj festivalskoj večeri domaćini su učesnicima uručili zahvalnice.

mff10

 Članovi gostujućih ansambala ističu da su se prijatno osećali u Pirotu i da su zadovoljni gostoprimstvom domaćina, dodaju da su zadovoljni organizacijom festivala, kao i da im je drago što su bili deo ovog festivala.

mff03

mff04

mff06

Internacionalni folklorni festival jedan je od najznačajnijih programa Pirotskog kulturno-sportskog leta.

mff05

Organizator i ovogodišnjeg festivala je Dom kulture Pirot. Miško Ćirić, direktor Doma kulture je na zatvaranju festivala rekao da već danas otpočinju pripreme za naredni festival, kao i pregovore sa ansamblima iz Rusije, Južne Koreje i drugih država, koje bi želeli da ugoste.

mff07

– Uspeli smo da organizujemo ovaj festival kako dolikuje. Zahvalio bih se svim gostima, a po aplauzu publike ocenjujem da smo uspeli u svojoj nameri i da su Piroćanci zadovoljni onim što je prikazano na ovogodišnjem folklornom festivalu. Ovim programima proslavljamo i 30 godina postojanja Doma kulture, na moje veliko zadovoljstvo – rekao je Ćirić.

mff02

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker