Kultura

Završen nagradni konkurs Galerije: Nagrade Tanjici Perović, Jovici Iliću i Janku Jovanoviću

Danas je završeno žiriranje radova pristiglih na konkurs. Pogledajte koji su autori nagrađeni

Na nagradnom konkursu Galerije “Čedomir Krstić” pod nazivom “Kej – lepota i inspiracija”, nagrađeni su radovi Jovice Ilića, za skulpturu “Pod starom lipom osamdeset i neke”, drvo-metal. Nagradu za najbolju fotografiju dobila je Tanjica Perović za rad pod nazivom “U plavoj katedrali” a nagradu je dobio i Janko Jovanović za sliku “Ulepšavanje Keja”, pirografija. 

Galerija će dodeliti i zahvalnice za još pet uspešnih radova. Otvaranje izložbe je 25.decembra u 12 sati. Izložbu će otvoriti gradonačelnik mr Vladan Vasić, kazala je Pirotskim vestima direktorka Galerije Radmila Vlatković.
jovica ilić rad galerija konkurs kej
Rad Jovice Ilića
Na konkurs su pristigli radovi 53 umetnika koji inspiraciju za svoje radove crpe upravo iz neverovatne lepote pirotskog Keja. Na konkurs je pristiglo više od 100 radova.
kej Lima januar tanjica perović konkurs nagrada galerija
nagrađena fotografija autora Tanjice Perović

Kej je neprocenjivo blago našeg grada, moramo ga čuvati po svaku cenu

Autor nagrađene fotografije Tanjica Perović, kazala je Pirotskim vestima da je Kej njena nepresušna inspiracija.
-Zahvaljujem se Komisiji. Fotografija je deo kolekcije koja je nastala u periodu kada sam svakodnevno do posla prolazila Kejom, dakle 2008-2010. i od tada je nepresušna inspiracija na mojim fotografijama u svim godišnjim dobima. Kej je neprocenjivo blago našeg grada, moramo ga čuvati po svaku cenu-kazala je Perovićeva za Pirotske vesti.
pirografija janko jovanović kej konkurs galerija pirot
Rad Janka Jovanovića
-Žiri u sastavu: Bojana Nikolić, Dragana Dragutinović, Dragana Branković, Vladimir Dončev i Andrej Jovanović danas je imao zadovoljstvo da pregleda pristigle radove koje je povezivala jedna tema – pirotski kej. Organizator konkursa i naš domaćin bila je Galerija “Čedomir Krstić” sa direktoricom Radmilom Vlatković na čelu. Žiri je imao teži zadatak nego što je očekivao, jer je bilo više radova koji su i te kako zasluživali nagrade. Te je odabir onih koje će zaista biti nagrađene odneo najviše vremena i podrazumevao najžustrije debatu. U pitanju si bile finese i žiri je na kraju doneo svoju odluku. Moja lična opservacija je da je žiriranje obavljeno u skladu sa maksimalnom odgovornošću za zdravlje svih prisutnih. Nadamo se da će u tom duhu proći i otvaranje-izjavio je Pirotskim vestima Andrej Jovanović, član žirija.
fotografija sa žiriranja – Andrej Jovanović

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker