Sport

Završen Mini-basket festival za devojčice

Tokom proteklog vikenda završen je Mini basket festival za devojčice rođene 2005. godine i mlađih. Tokom decembra odigrano je ukupno 30 utakmica, uz učešće preko 80 devojčica. Završnog dana festivala odigrane su i ol-star utakmice mlađih pionirki, pionirki i devojčica iz škole košarke uz organizovanje raznih takmičenja. zkk (2)

U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja najbolja je bila Mila Manić (4/5 i 2/3), koja je i prošlogodišnji pobednik ovog takmičenja, druga je bila Anja Jovanović (3/5, 1/3, 1/2, i 1/1) dok je treća bila Sanja Kostić (3/5, 1/3, 1/2, i 0/1). 
U poligonu spretnosti najbrža je bila Jovana Antonov koja je poligon prošla za 32.23 sekundi, druga je bila Anđela Ristić sa 51.95 sekunde , a treće mesto zauzela je Anđela Micić sa 57.71 sekundi.
U takmičenju u šutiranju trojki najbolja je bila Marija Mladenović (9/12), druga je bila Minja Stanković (3/12) a treća Mina Jovanović (2/12).

ÐHä

Gosti festivala bili proslavljeni košarkaški stučnjaci Zoran Kovačić Čivija, jedan od najboljih trenera u ženskoj košarci i Dimče Kofileski, košarkaški trener i jedan od osnivača košarkaškog kampa na Zlatiboru, dok je promoter kampa Katarina Kaća Manić, najbolja pirotska košarkašica i nekadašnja reprezentatvka bivše Jugoslavije. 

ÐHä

Generalni pokrovitelj festivala je Opština Pirot, a partneri u projektu su Košarkaški savez Srbije, „Dunav osiguranje“, Ribarnica „Kuba“, Alatnica „Krstić“ „ZMV tours“ i „Tigar“ a.d.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker