Kultura

Završen je 18. po redu konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom (Ne)briga o kulturnom nasleđu

U organizaciji Muzeja Ponišavlja završen je tradicionalni nagradni foto konkurs pod nazivom “(Ne)briga o kulturnom nasleđu” na kome je učestvovalo 29 autora sa preko 200 fotografija iz cele Srbije.

Zahvaljujemo svim autorima koji su se ove godine odazvali našem pozivu, uz napomenu da je učestvoalo njih 29 sa oko 200 fotografija, iz različitih gradova Srbije, kaže viši kustot Tatijana Karanović, koja je i idejni tvorac ove izložbe koja se realizuje 18 godina.

Prva nagrada – autor fotografije Milan Pešić

Žiri ( predsednica Dragana Branković i članovi: Tatijana Karanović i Aleksandar Ćirić) pregledao je sve pristigle fotografije.
Za najbolju fotografiju proglašena je fotorafija pod nazivom Škola u Pakleštici, autora Milana Pešića iz Pirota. Drugonagrađena je fotografija pod nazivom Berberin iz Zaječara, autorke Maje Stošić iz Paraćina, a treća nagrada pripala je Dejanu Denkoviću iz Pirota, za fotografiju pod nazivom Vrata stare bolnice.

Druga nagrada – autor Maja Stošić

Takođe, pohvaljeni su sledeći autori: Nada Mršić iz Zrenjanina, za fotografiju pod nazivom “Kao ne vidiš me”; Miljana Mančić iz Pirota za fotografiju pod nazivom “Ovde li se ladno pivo sipuje” i Vera Tričković iz Pirota, za fotografiju pod nazivom “Elegancija mudrosti”.
Muzej Ponišavlja čestita nagrađenim i pohvaljenim autorima.

Treća nagrada – autor fotografije Dejan Denković

Dodela nagrada i tradicionalna izložba odabranih radova, biće organizovani shodno
uslovima zaštite od pandemije korona virusa.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker