Sport

Završen januarski ski kamp u Pamporovu u organizaciji SK “Midžor”

Januarski deo tradicionalnog ski kampa koji se već 12. godina održava  u ski centru Pamporovo u Republici Bugarskoj završen je u nedelju.  Ski školu je pohađalo i uspešno završilo 360 mališana i oko 100 odraslih a sa njima je radilo 18 instruktora skijanja. Organizator kampa je Skijaški klub „Midžor“  koji  već priprema novo druženje na snegu od 11. februara kada počinje i poslednja smena kampa za ovu godinu.

I pored teških uslova izazvanih nepovoljnim vremenom i nedostatkom prirodnog snega, ski školu je pohađalo i uspešno završilo 360 mališana i oko 100 odraslih sa kojima je radilo 18 instruktora skijanja: Siniša Živković Žcko, Dragoslav Marković Mare, Zoran Ilić, Maja Stojanović-Pešić, Sanja Stojanović, Ivana Đorđević, Željko Mitić, Milan Tošić Peci, Nemanja Đorđević, Stefan Popović, Stefan Veljković, Zoran Lilić, Bojan Jovanović, Anđela Mitić, Luka Zlatković, Jovana Cvetković i Milica Cvetković.

U Ski klubu “Midžor” kažu da je pored skijanja sve   veće interesovanje za  ostale discipline kao što su snoubord i skijaško trčanje a ove godine sa borderima je radio Mladen Milošević. 15. januara SK „Midžor“ je obeležio i „Svetski Dan na Snegu“ u organizaciji međunarodne skijaške federacije FIS u toku koje su deca učila da skijaju, zabavljala se kroz igru na snegu i uživali u čarima zime. Uspošnoj realizaciji kampa doprineli su sponzori koji su obezbedili medalje, diplome i majice.

“Velika nam je čast što smo i ove godine ugostili ambasadora Republike Srbije u Bugarskoj – Željka Jovića kao i  vojnog atašea – Željka Simića i njihove porodice” – ističu u SK “Midžor”

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker