Pirotsko kulturno leto

Završen 14. po redu Međunarodni festival folklora, Pirot bio folklorna prestonica Srbije

Pirot je proteklih dana bio prava folklorna prestonica Srbije, na jednom od najvećih folklornih festivala u zemlji učestvovali su folklorci iz Kostarike, Kolumbije, Rusije, Makedonije i domaćini – Folklorni ansambl Doma kulture Pirot, koji je i organizator manifestacije čiji je pokrovitelj Grad Pirot.

Do sada su, za 13 godina, kroz Pirot zahvaljujući ovom festivalu prodefilovali folklorci iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata, izuzev Australije. Piroćanci su mogli da uživaju u “magiji” folkloraca iz Južne Amerike, Azije, velikog broja evropskih zemalja.

Osim celovečernjih koncerata i atraktivnih parada svih folklornih ansambala, Dom kulture je angažovao vodiče, uglavnom mlade ljude – studente koji govore strane jezike kako bi članove folklornih ansambala upoznali sa gradom i pomogli im da uživaju tokom njihovog boravka u Pirotu, a se sa ciljem da oni iz Pirota ponesu samo najbolje utiske.

Zahvaljujući brojnim infrastrukturnim objektima poput Zatvorenog bazena, folklorci su mogli da uživaju tokom svog boravka u Pirotu, a posetili su i brojne kulturne znamenitosti grada poput tvrđave Momčilov grad, Muzej Ponišavlja ali i manastire poput Temačkog manastira i mnoge druge turističke atrakcije. 

Po priči brojnih vodiča, folklorci su zaista uživalitokom boravka, oduševljeni su lepotom grada, parkovima, zatvorenim bazenom i drugim objektima koje su mogli da posete.

Dom kulture je odlično organizovao 14. po redu Međunarodni festival folklora, u organizaciji su pomogli i Sportski centar i mnoga druga javna preduzeća.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker