Gradska hronika

Završava se prva faza remonta u Toplani, predstoje zahtevniji radovi

Odmah posle završetka grejne sezone počeo je redovan godišnji remont svih postrojenja u Toplani Pirot. Radovi su u toku u svim podstanicama i trenutno je reč o rutinskim poslovima ispiranja izmenjivača toplote i filtera, a ovih dana trebalo bi da prva faza remonta bude završena. Prema rečima direktora Toplane, Bratislava Ćirića, pokrenuto je više javnih nabavki za obezbeđenje rezervnih delova.

“Očekujemo da počne isporuka rezervnih delova i opreme za svih sto deset podstanica u gradu čime će se poslovi intenzivirati. Blagovremeno smo uočili slabe tačke na našim postrojenjima i sve će to u najkraćem mogućem roku biti sanirano. Zahtevniji posao u okviru remonta imaćemo u samoj Energani “Senjak”. Neophodna je intervencija na jednom od kotlova i nadam se da ćemo i taj posao uspešno završiti mnogo pre početka nove grejne sezone. Sve su to preduslovi da mirno dočekamo predstojeću grejnu sezonu i da naši korisnici budu sigurni da će, kao i prethodnih godina, imati uredno i kvalitetno grejanje”.

gradska toplana pirot

Ćirić je još rekao da celokupan remon Toplana obavlja iz sopstvenih sredstava. U ovom trenutku se ne može reći koliko će para biti uloženo, s obzirom da su neke javne nabavke u toku, neke su završene i tek na kraju znaće se kolika je cena ovogodišnjeg remonta koji je iz godine u godinu sve zahtevniji i skuplji, kaže Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker