Lokalna samouprava

Završava se izgradnja fabrike vode kod Berilovca – zamućenje vode postaće prošlost

Nedaleko od sela Berilovac, pored puta ka Izvoru, završava se izgradnja fabrike vode vredne skoro 1.7 miliona evra koja će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta ali i kvantiteta vodosnabdevanja u Pirotu. Takođe, kada vrlo brzo čitav ovaj kapitalni projekat zaživi, zamućenja vode koja su se dešavala tokom najjačih kiša u tijabarskom delu grada, postaće prošlost. 

Radove je danas obišao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa šefom kabineta Aleksandrem Ćirićem i direktorom JP Vodovod i kanalizacija Zoranom Nikolićem.

-Radovi su pri kraju, zadovoljan sam onim što smo videli, intenzivno se radi. Reč je o vrlo važnom objektu i gradilištu, pravi se nova fabrika vode, investicija vredna 1.7 miliona evra. Otklonićemo sve probleme u vodosnabdevanju. Zamućenje vode u tijabarskom delu grada postaće prošlost, ugrađuju se novi filtri, nova postrojenja za ispiranje tih filtera tako da više takvih problema neće biti.

Direktor Nikolić kazao je da će ova fabrika vode elimisati problem mutnoće, koji se dešavao u nekoliko dana godišnje.

-Time dobijamo kvalitet vode koji želimo. Nikada nismo imali prevelike probleme, nemamo teške metale, arsen i slične probleme kakvih ima na primer u Vojvodini. Povećavamo i kapacitet vodosnabdevanja. Do sada smo ovde imali 200 litara u sekundi, sada ćemo imati 270 tako da će i grad, posebno u letnjim mesecima, imati veću količinu vode na raspolaganju-kazao je direktor Nikolić.

Uprkos veoma zahtevnoj i kompleksnoj investiciji i složenim radovima, nikakvih zastoja i problema u vodosnabdevanju grada za vreme radova, nije bilo niti će biti, kazao je direktor Nikolić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker