Gradska hronika

Zavojsko jezero:Planinska voda protiv tropskih temperatura

Mada još uvek nema uređenih plaža, Zavojsko jezero je ovih tropskih dana destinacija , na kojoj su mnogi potražili spas od letnje vreline.

Veliki broj kupača iz Pirota, okoline, Niša, Aleksinca, Leskovca, ali i ,iz Beograda i Kragujevca, zaposeo je  lokacije od brane, preko mesta Luće, Dol,  “Buljarica”, zatim uzvodno prema  Pakleštici i Beli.

Naravno, u najvećem broju slučajeva je reč o našim sugrađanima koji ujutro odlaze  na Jezero, uveče se vraćaju, dok oni sa strane uglavnom  borave u nekoj od vikendica ili u seoskim domaćinstvima, za kojima je potražnja, zbog akrtuelne epidemiološke situacije nazapamćena.

U razgovoru sa mnogobrojnim kupačima , saznali smo da je voda izuzetno čista i prijatna za osveženje. Pretpostavlja se, da svakodnevno na jezeru, u koje se ulazi na vlastiti rizik,  boravi više stotina kupača, o čemu svedoče i mnogobrojni automobili  parkirani blizi pomenutih lokacija.

Opšti utisak svih je,da je priroda prlepa za uživanje, ali  na nedostajuju ugostiteljski i smeštajni  objekti i slični sadržaji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker