Sport

Zavojsko jezero: Takmičenje u plivanju perajima

U organizaciji Ronilačko plivačkog kluba Pirot danas se na Zavojskom jezeru održava plivanje perajima na stazama od 500 metara za decu, odnosno dva i četiri kilometara za odrasle plivače.

zavojsko jezero takmicenje plivanje

Organizatori takmičenja koje se po prvi put održava na Zavojskom jezeru je RPK Pirot a nadmetali su se plivači iz Pirota ali i Ronilačkog kluba Novi Sad kao i jedan takmičar iz Šapca. Ukupno je plivalo tridesetak takmičara.

Medju pionirima stazu je najbrže preplivala Petra Ćirlić, a pobednici na dva i četiri kilometara proglašeni su u popodnevnim satima.

zavojsko jezero stara planina takmicenje plivanje ronilacki klub pirot
zavojsko jezero stara planina takmicenje plivanje ronilacki klub pirot

 

Prema rečima Dragana Kostića, predsednika RPK Pirot, cilj manifestacije je promocija Zavojskog jezera ali i čitavog pirotskog kraja i Stare planine.

Radivoje Stamenović iz pirotskog kluba kaže da je jezero idealno za ovu vrtsu nadmetanja i da su medju plivačima i mnogi naši ronioci koji na ovaj način treniraju.

Vladimir Bjelica iz novosadskog Ronilačkog kluba Dunav očekuje da će ova manifestacija postati tradicionalna.

-Ovo je odličan način da ronioci i plivači koji zbog epidemije ne mogu da rade u zatvorenima bazenima, mogu da u odličnim uslovima treniraju-kazao je Bjelica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker