Korona virus

Zavod za javno zdravlje: Registrovano 17 obolelih sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom, pet potrđenih i devet verovatnih slučajeva COVID19

Kako je danas saopštio pirotski Zavod za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je 17 obolelih sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom,  pet laboratorijski potvrđenih slučajeva i 9 verovatnih slučajeva infekcije Covid 19.

-Svi oboleli  i članovi njihovih porodica su u kućnoj izolaciji, odmah po pojavi simptoma ili informaciji da su bili u kontaktu sa obolelima telefonom se obaveštavaju da sprovode strogu izolaciju do pisanog rešenja sanitarne inspekcije. Aktuelna epidemiološka situacija infekcije  COVID-om 19 može se oceniti kao nesigurna, ali je pod kontrolom zdravstve službe i svih relevantnih institucija-saopštio je Zavod.

347 lica pod zdravstvenim nadzorom, 273 u kućnoj izolaciji

Od 12.03. do 25.03.2020. 347 lica koja su doputovala iz inostransva stavljena su zdravstveni nadzor i dato im je uputstvo da ostanu u kućnom karantinu, smanje socijalne kontakte i prate svoje zdravstveno stanje.  Pod epidemiološkim nadzorom su  273 osobe u kućnoj izolaciji. Ove osobe su imale kontakt sa obolelim ili verovatnim slučajevima.
NEOPHODNO JE STROGO POŠTOVATI SVE MERE I PREPORUKE U NAREDNOM PERIODU KAKO BI SPREČILI ŠIRENJE EPIDEMIJE NA OKRUGU
CENTAR ZA KONTROLU I PREVENCIJU BOLESTI
ZZJZ PIROT

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker