Gradska hronika

Zauzeće javnih površina i glasna muzika tokom letnjih meseci

Zauzeće javnih površina povećano je u letnjim mesecima. Na zahtev vlasnika lokala izdaju se rešenja o zauzeću javnih površina za letnje baste, postavljanje rashladnih vitrina i frižidera. Neretko se na javnim površinama odlaže građevinski material, ogrevno drvo i drugi predmeti za koje vlasnici nemaju rešenje o zazuzeću.

Rešenje o zauzeću javne površine izdaje nadležni organ jedinice lokalne samouprave. Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za stambeno komunalne delatnosti objašnjava da se zauzeće javnih površina kontroliše tokom cele godine kao i da su predviđene sankcije za nepoštovanje.  “Zauzeće javnih površina se kontroliše i kada su u pitanju letnje baste uglavnom se poštuju rešenja. Veći problem je zauzeće javnih površina odlaganjem građevinskog otpada, ili ogrevnog drveta, gde imamo više predmeta.  Apelujmo na sugrađane da što pre uklone sa javnih površina ogrevno drvo i građevinski material kao i da tokom izvođenja radova vode računa da taj material ne bude rasut i da se unapred jave da bi dobili odobrenje za odlaganje materijala na jovnoj površini” – kaže Pešić i podseća građane da nakon zauzeća javne površine vrate sve u prvobitno stanje.

Tokom letnjih meseci povećava se i broj prijava koje se odnose na buku odnosno preglasnu muziku. Prijave najčešće podnose stanari zgrada koje se nalaze u blizini kafića. Načelnik Odeljenja za stambeno komunalnu delatnost ističe da vlasnici lokala moraju da poštuju propisano radno vreme i vreme kada je dozvoljeno puštanje muzike. Radno vreme ugostiteljskih objekata tokom leta je do 2 sata posle ponoći dok se muzika van objekta  može emitovati do ponoći. “Apelujem na ugostitelje da poštuju propise jer u letnjim mesecima ima prijava građana koji se žale na nepoštivanje radnog vremena kao i na emitovanje glasne muzike posle ponoći. Ukoliko se ovi propisi ne poštuju inspekcija podnosi prijave” – kaže Pešić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker