Lokalna samouprava

Zatvoreni bazen ponovo radi već ovog vikenda

Godišnji servis Zatvorenog bazena je završen, ostalo je samo da se dostigne odgovarajuća temperatura vode kako bi Piroćanci ponovo mogli da uživaju u čarima Zatvorenog bazena, izjavio je danas direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević.

-Narednih par dana će temperatura vode biti adekvatna i nadam se da će već za vikend ceo kompleks ponovo zaživeti i raditi “punom parom”. U toku leta smo imali rekordnu posećenost, sa Tigar tajersom smo potpisali ugovor da njihovi radnici dolaze na rekreaciju, u teretanu. Sada kreće i besplatna škola plivanja u okviru redovne nastave fizičkog, imamo besplatne programe adaptivnog plivanja. Svi naši korisnici su zadovoljni i svi jedva čekamo da počne da ponovo radi bazen-kazao je direktor Đorđević.

 

Vasić: Bazen je u potpunosti ostvario svoj cilj, održali smo cenu na minimumu, u planu izrada Solarne energane

– U ekstremnim situacijama kada se nanovo puni bazen potrebno je doći od 16 do nekih 26 ili 27 stepeni. Solarni paneli su projektovani da kada tokom noći padne temperatura vode za stepen, tokom dana to podignu. Ono što je meni interesantno je da smo učinili da bazen vrlo malo košta grad Pirot upravo instaliranjem solarnih panela, dodatnim programima, ugovorima sa Tigar tajersom, posetom. Ima mnogo akcija, uvedena je besplatna nastava plivanja. Bazen je u potpunosti ostvario svoj cilj jer po vrlo niskoj ceni možete da uživate u objektu na evropskom nivou. Ideja je da se u okviru nekog projekta napravi solarna energana koja će omogućiti da bazen bude ne samo gotovo održiv, kao sada, već i profitabilan-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker