Sport

Zatvoreni bazen biće dostupan svakom detetu u Pirotu

Pirotski osnovci i srednjoškolci, od ove zime, nastavu fizičkog osim u fiskulturnim salama realizovaće i u Zatvorenom bazenu. Na oduševljenje velikog broja đaka, posebno osnovaca, sa otvaranjem Zatvorenog bazena stvoreni su uslovi da veliki broj pirotskih mališana nauči da pliva. Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da je postignut cilj, a to je da svakom detetu u Pirotu Zatvoreni bazen bude dostupan.

Sve osnovne i srednje škole su već dobile ili će ubrzo dobiti termine kada će mališani moći besplatno da uživaju u plivanju, a učenici OŠ “Vuk Karadžić”, oduševljeni su ovom novinom.

-Ovo je najlepše mesto gde sam ikada bila-kaže mala Nađa, učenica drugog razreda OŠ “Vuk Karadžić”.

Učiteljica OŠ “Vuk Karadžić” Jasmina Stanković kaže da su deca oduševljena.

-Iskoristila bih priliku da se zahvalim zbog realizacije ovog projekta koga su naš grad i Sportski centar, kao i škole, podarili našoj deci-kaže učiteljica Stanković.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da je bazen dosupan mališanima, a prvi su sa časovima plivanja, koji se realizuju u okviru nastave fizičkog vaspitanja, počeli učenici drugih razreda svih osnovnih škola, što je idealan uzrast da deca uče da plivaju.

-Nama je srce puno kada vidimo mališane kako uživaju u plivanju. Svi učenici drugih razreda će organizovano pohađati plivanje, u okviru redovne nastave fizičkog vaspitanja.  Škole su se odlično organizovale tako da je slika ovde u Zatvorenom bazenu zaista prelepa. Brinemo i o ostalim uzrastima pa smo tako obezbedili besplatne termine i za sve srednje škole, a školarci imaju i posebne povlašćene cene karata od svega 50 dinara kada se kupi paket od četiri karata. Tokom sledeće nedelje ćemo organizovati i besplatne termine za osnovce od petog do osmog razreda. Ono što smo obećali, da će svakom detetu u Pirotu biti dostupan Zatvoreni bazen, to se i ispunjuje-kaže direktor Đorđević.

plivanje bazen_6

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker