Gradska hronika

Zasijao Momčilov grad – počelo postavljanje moderne rasvete na srednjovekovnoj tvrđavi

Danas su počeli radovi na postavljanju moderne rasvete u sklopu rekonstrukcije srednjovekovne tvrđave Momčilov grad, koja se radi sredstvima Prekogranične saradnje EU. Večeras su stručnjaci specijalizovani za rasvetu radili na postavljanju i štelovanju rasvete koja će obasjati tvrđavu i spolja i unutra. 

Kako je Pirotskim vestima rečeno, štelovanje rasvete trajaće par noći, a u petak bi trebalo sve da bude završeno. Reč je o modernoj led rasveti. Evo prvih fotografija osvetljene tvrđave, tačnije njene unutrašnjosti. Kada sve bude završeno tvrđava će još lepše izgledati, s obzirom da su večeras bila u toku podešavanja i kompjuterska štelovanja rasvete.

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

4 Comments

  1. A šta će biti sa mostom i zidom koji se nalazi na ulazu u tvrdjavu, on je u veoma lošem stanju.Mostu i kanalu fali i adekvatna ograda zbog dečice koja tu borave zbog novog igrališta .

  2. Ma ekstra kad bi znali da na svakakvimg… Ima gradite to… Tu svi iduu vc… Jer nema wc… Sta ce nam tvrdava i konj. Vc treba ljudi da imaju vc.. Da ne s.. U oko tvrdave….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker