Gradska hronika

Zaposleni u pirotskom obrazovanju traže korekciju naknade za prevoz

U Okružnbom odboru Sindikata obrazovanja smatraju da zaposleni u osnovnim i srednjim školama u Pirotu primanju nižu naknadu za prevoz u odnosu na ostale ustanove u gradu. Tim povodom Veće saveza samostalnih sindikata u Pirotu pokrenulo je inicijativu za korekciju naknade za prevoz zaposlenima u obrazovanju. Odnosno, zahtev da se utvrdi činjenično stanje zvanično je predat Upravi grada Pirota izjavio je, Jovan Mijalković, predsednik Samostalnog sindikata Pirota.

“Mi smo to već uradili, zahtev je poslat predsednici Skupštine grada, načelniku za vanprivredu i načelnici za privredu i finansije. Očekujemo da će se ovo pitanje naći na dnevnom redu Skupštine grada kako bi se razmotrilo činjenično stanje i ako je neophodno da se koriguje trenutno stanje. Zaposleni u školama primaju naknadu u visini cene mesečne karte u gradskom prevozu koja je bila 1.880 dinara do nedavno, ne znam da li je sada povećana. Ali, predsednica Okružnog odbora sindikata obrazovanja je uputila jednu inicijativu prema Savezu samostalnih sindikata grada Pirota da kod gradske vlasti pokrene pitanje korekcije iznosa naknade za prevoz” – rekao je Mijalković.

Ovo pitanje razmatrano je na nedavnoj sednici Socijalno ekonomskog saveta Pirota i u skladu sa zaključkom Samostalni sindikat se zvaničnim zahtevom obratio lokalnoj samoupravi.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker