DimitrovgradGradska hronika

Zaplenjene devize na Gradini – krili 70.000 evra u automobilu

Carinici su 13. i 14. septembra 2017. godine na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zaplenili preko 70.000 neprijavljenih evra.

Današnji prekršaj otkriven je kada su se za redovnu kontrolu prijavila dvojica turskih državljana koja su automobilom marke „BMW“, mađarskih registarskih oznaka, putovala na relaciji Mađarska-Turska.

Na pitanje carinskog službenika da li imaju da prijave nešto za kontrolu vozač je odgovorio da nemaju ništa osim ličnih stvari i dozvoljenog iznosa novca.

Međutim, ličnim pretresom putnika u vozačevom džepu pantalona pronađene su mađarske forinte u protivvrednosti od 3.300 evra, a kod suvozača tri puta više-10.000 evra. Daljim pregledom, u automobilu, unutar kasete ispred suvozačkog sedišta pronađen je svežanj deviza, dok se u prostoru za rezervni točak nalazila muška torbica napunjena stranim novčanicama, što je ukupno iznosilo 65.700 evra.

Još jedan prekršaj zabeležen je juče kada je, oko podneva, na prelaz pristigao „Mercedes“, nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke u Tursku, i ovoga puta putovao turski državljanin. U džepu od pantalona koje je putnik imao na sebi carinici su pronašli 22.500 evra.

U oba slučaja putnicima je vraćen dozvonjeni iznos od po 10.000 evra dok je ostatak od 71.500 evra privremeno zadržana do presude koja će, budući da je reč o stranim državljanima, biti doneta po hitnom postupku.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker