Ostale vesti

Zaplenjen nakit na Gradini

Carinici su 11. maja 2014. godine na graničnom prelazu Gradina prilikom detaljne kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Niš –Sofija sprečili pokušaj da se u Republiku Srbiju ilegalno unese razni nakit.

 

20140510_193256_resize

 Pre same kontrole, carinici su kao i uvek do sada putnike pitali da li imaju nešto da prijave za carinjenje, a  zatim započeli detaljnu kontrolu autobusa.

 20140510_193312_resize

 Upravo je tada otkriveno ukupno 65 ogrlica od poludragog kamenja, 10 prstenja, 10 minđuša, 45 privezaka od poludragog kamenja, gotovo kilogram neobrađenog poludragog kamenja i naočare sa dioptrijom koje su se nalazile kod jedne od putnica kao i  na sedištu i ispod sedišta autobusa.

 Protiv putnice, bugarske državljanke  pokrenut je prekršajni postupak, a roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

 Dan ranije, 10 maja 2014. godine na istom graničnom prelazu, u autobusu koji saobraća na relaciji Istanbul –Tutin, carinici su otkrili 57 prstenja, 47 privezaka, 63 pari minđuša i 3 narukvice ukupne težine gotovo 1,5 kilograma.

 Nakit je pronađen na dnu torbe, ispod pribora za higijenu, šminku  i boksa cigareta,  koju je okačenu o rame nosila  jedna od putnica.

 I u ovom slučaju kao i u prethodnom pokrenut je prekršajni postupak protiv putnice,a roba je privremeno zadržana do okončanja istog.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker