Dimitrovgrad

Zaplenjen kokain u kamenu – grumenu izuzetne čistoće i težine 83.14 grama

Carinici su u saradnji sa policijom 13. jula 2020. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više vrsta narkotika među kojima i kokain u kamenu koji se retko viđa. Grumen kokaina težak 83,14 grama odlikuje se izvanrednom čistoćom (preko 90%), što potvrđuje i izjava putnika koji je rekao da je gram te droge u Belgiji plaćao 32 evra, dok carinici smatraju da je to niska cena za kokain takve čistoće.

kokain gradina zaplena

Droga je otkrivena kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu došla naizgled obična opel korsa, belgijskih registarskih oznaka.Njom su iz Belgije ka Turskoj putovala dva 30-godišnjaka, inače belgijski državljani turske nacionalnosti.

carina pregled

Iako su izjavili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari, carinici su detaljnim pregledom automobila ustanovili da se u jednoj stranici gepeka, iza tapacirunga, nalaze skriveni narkotici.Odgovornost za krijumčarenje pronađene droge preuzeo je vozač automobila koji je carinicima rekao da je krenuo na odmor i da su otkriveni narkotici namenjeni za lične potrebe.

marihuana gradina carina

Pored kokaina u kamenu, putnik koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja, na odmor je poneo i nepunih 8 grama hašiša, kao i 6 grama marihuane. Marihuana koju su carinici pronašli kod ovog putnika takođe spada u skuplje verzije ovog narkotika, jer je reč o AMG marihuani (udeo THC-a može biti i do 22%) čiji gram u Holandiji  košta oko 10 evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker