Gradska hronika

Zaplenjen džip bugarskih tablica pun švercovane robe

Carinici su u saradnji sa policijom, prilikom dubinske kontrole u Pirotu zaplenili veću količinu garderobe i patika, bez bilo kakve prateće dokumentacije, za koju se pritom sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Prekršaj je otkriven kada je zbog kontrole na Berilovačkom putu u Pirotu zaustavljen automobil „lendrover“ bugarskih registarskih oznaka, krcat džakovima sa robom. Njime je upravljao 36-godišnji srpski državljanin, koji nije imao nikakav dokaz o plaćenim uvoznim dažbinama.

Kako na licu mesta nije bilo uslova za detaljnu kontrolu, ona je izvršena na Terminalu Gradina, gde je automobil prethodno dopraćen.

Ispostavilo se da se u dvadesetak velikih plastičnih džakova nalazi preko 300 pari patika i 500 majica stranog porekla, bez bilo kakve prateće dokumentacije, sa oznakama poznatih brendova „New Balance“, „Nike“, „Boss“, „Calvin Klein“, „Dsquared2“, „Guess“, „Louis Vuitton“, „Polo“, „Tommy Hilfiger“, „Gucci“, „Armani“, „Levis“, „Stone Island“, „Givenchy“ i „Puma“.

Roba očigledno namenjena daljoj preprodaji, za koju se sumnja da pored toga povređuje i pravo intelektualne svojine, zadržana je do okončanja prekršajnog postupka.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker