DimitrovgradGradska hronika

Zaplena na Gradini: Tovar steroida i testosterona vredan preko 6,5 miliona dinara

Carinici su 2. juna 2018. godine, na ulazu Terminala Gradina, u bugarskom kamionu zaplenili čak 58.000 tableta i preko 550 injekcija steroida i testosterona u vrednosti od preko 6,5 miliona dinara. Prekršaj je otkriven u kamionu bugarskih registarskih oznaka kojim je državljanin Bugarske iz Ćustendila transportovao aluminijumske delove iz te zemlje ka Italiji.

 Kamion je na granični prelaz stigao bez carinskih obeležja (plombe), a roba koju je prevozio je pregledana i upoređena sa priloženom dokumentacijom.

Prilikom pregleda carinski službenici su otkrili dve neprijavljene kutije identične drugima, ali sa neprijavljenim i nedozvoljenim sadržajem.

Reč je, naime, o lekovima, i to o gotovo 700 pakovanja tableta steroida ”masteron”, ”anavar” i drugih, koje koriste bodibilderi i dizači tegova za uvećanje mišićne mase, preko 550 testosteronskih injekcija ”andropen” i ”sustanon”, ali i oko 30 gelova ”tostereks” za povećanje testosterona u krvi i poboljšanje potencije.

Vrednost zaplenjene robe je nešto veća od čak 6,5 miliona dinara, a vozač je carinicima rekao da je sporni tovar njegov i da ga je lično stavio u tovarni deo kamiona.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker