Gradska hronika

Zamena vodovodnih cevi u Prčevcu pa onda asfaltiranje

Izgradnja kanalizacije u selima i zamena dotrajalih, pre svega asbesnih cevi, redovne su aktivnosti koje JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot realizuje godinama. Direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić, kaže da su u selu Izvor nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a u Gnjilanu je, pre toga, završena kanalizacija u dužini od 500 metara. Ovo su poslovi koji će trajati do kraja godine. “Vodovod” je preuzeo obavezu zemene vodovodnih cevi u naselju Prčevac, gde se očekuje asfaltiranje Visočkog puta koji je ruiniran usled prevoza materijala za potrebe izgradnje autoputa.

“Moram da kažem da smo izgubili, možda, dve nedelje u nekim dopisivanjima sa Koridorima Srbije. Tema je bila Visočki put koji treba da se asfaltira sredstvima Svetske banke. Zapelo je oko toga hoćemo li i da li treba menjati vodovodne cevi. Mi smo insistirali na zameni, tamo su asbesne cevi, imamo česte kvarove, dok su Koridori hteli, jednostavno, da samo asfaltiraju. Nismo se stim složili i počeli smo pripremne radove. Tamo se otvara gradilište, negde oko 600 metara glavnog voda i oko 400 priključnih vodova. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik da to na kraju bude asfaltirano i dovedeno u onakvo stanje kako treba, ali nismo mogli da dozvolimo da posle novog asfalta sečemo i prekopavamo. Tamo smo angažovali dve ekipe, žurimo da to završimo u zadatom roku od 40 dana. Ovo gradilište je dobilo prednost u odnosu na Ulicu Revolucionarnih sindikata koja je u našem godišnjem planu” – rekao je Nikolić.

zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

Kada je reč o selima, dodaje Nikolić, ovih dana je rađena istražna bušotina u Jalbotini. Tamo nema kvalitetnog izvorišta. Urađena je istražna bušotina od 120 metara, a na 50 metara voda je pronađena. Sa Rudarsko – geološkim fakultetom iz Beograda nastaviće se ispitivanje bušotine koja bi trebalo da obezbedi dovoljno vode za ovo selo.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker