Biseri Stare planine

Zaleđeni i vodopadi na Staroj planini

Tokom najhladnijih zimskih dana, često se zbog hladnoće zalede čak i staroplaninski vodopadi. Tako je ovih dana led okovao i vodopad Tupavicu, jedan od najlepših vodopada u Srbiji. Tupavicu je danas obišla ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju iz Niša.

tupavica

Kako je Pirotskim vestima kazao fotograf iz Niša Milan Simonović, uprkos ekstremno hladnom vremenu, ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju uputila se na put ka Tupavici iz Niša, gde je bilo 11 stepeni ispod nule, a već u Dojkincima bilo je oko 19 stepeni ispod nule.

– Po prolasku kroz Pirot, idući ka Rsovcima temperatura je počela naglo da pada, da bi nas u Dojkincima sačekalo lepih 19 stepeni ispod nule. Obzirom da je u planu pored Tupavice bio i vodopad Draganov vir, brzim tempom smo prtili sneg ka vodopadu. Iako smo Tupavicu viđali više desetina puta u različitim izdanjima, na nas je danas ostavila jak utisak tako da smo odlučili da u tom bajkovitom ambijentu uživamo što duže a dalju akciju otkazali. Preporuka svim zaljubljenicima u prirodu je da posete Tupavicu i preko zime i da obilaze i ostale staroplaninske vodopade koji su po meni daleko najlepši u Srbiji-kaže Simonović za Pirotske vesti.

tupavica zimi

Simonović je autor i fejsbuk strane posvećene upravo Staroj planini koja može da se vidi na sledećoj adresi.

autori fotografija Milan Simonović, Petar Stefanović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker