Gradska hronika

Zakuvava se situacija oko AHA Mure Prvi maj

Danas se, nakon odluke Inicijativnog odbora radnika AHA Mure Prvi maj da od ponedeljka 18. maja započne štrajk u krugu fabrike od 10 sati, oglasilo rukovodstvo ove kompanije saopštenjem u kome se navodi da je reč o još jednom pokušaju grupe ljudi da “stvaranjem haosa, manipulacijom i lažima onemoguće pokretanje proizvodnje i  upošljavanje većeg broja radnika”.

U odluci u stupanju u štrajk zahteva se isplata svih zaostalih zarada i pripadajućih doprinosa, kao i povezivanje radnog staža svim radnicima, ali i raskid svih zakupa hala kompanije AHA Mura Prvi maj. Navodi se i da će štrajk trajati sve do ispunjenja zahteva radnika.

U saopštenju rukovodstva AHA Mura Prvi maj navodi se da je reč o pokušaju pojedinaca da za sebe pribave sitne dnevnopolitičke poene i profitiraju na muci 1.300 radnika i njihovih porodica.

-Kako drugačije protumačiti njihov zahtev da se “raskinu svi ugovori o zakupu hala i prostorija“, nego kao zahteve pojedinaca i grupe koji žele da za sebe pribave sitne,dnevnopolitičke poene i na taj način profitiraju na muci 1.300 porodica u ovom gradu. Njihovo dojučerašnje “zalaganje’ za hitnim upošljavanjem kapaciteta se odjednom pretvorio u štrajk protiv upošljavanja. Onima kojima ponovno upošljavanje radnika, ne znači ništa jer su ili dobro situirani ili postupaju po nečijim instrukcijama, rukovodstvo fabnrike poručuje da će učiniti sve da stvori uslove da se što pre uposli veći broj radnika-stoji u današnjem saopštenju direktorke fabrike “AHA Mura Prvi maj“ Maše Flegar.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker