Lokalna samouprava

Zakazana prva jesenja sednica Gradskog veća

Sutra, u sredu 22. septembra, održaće se prva jesenja sednica Gradskog veća Pirot. Pred gradskim većnicima je obiman dnevni red i značajne teme o kojima će raspravljati. Sednica, koja će se održati u Velikoj sali Skupštine grada, počinje u 10 časova.

Većnici će najpre razmatrati Odluku o konvertovanju potraživanja u udeo grada Pirota u kapitalu privrednog društva “Tigar” a.d. i “Tigar obezbeđenje” na bazi osnovnih izvornih i ustupljenih javnih prihoda. Zatim je na redu Odluka o izmeni i dopuni Plana generalne regulacije “Pirot centar”, Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za solarno postrojenje na lokalitetu “Ravnište” u selu Ponor, kao i Odluka o izmeni Odluke o utvrđivanju posebne naknade za uređivanje javnih parking prostora i izgradnju javnih kolektivnih garaža. Jedna od takođe važnih tema je i Odluka o pokretanju javno privatnog partnerstva – “Izgradnja postrojenja za proizvodnju toplotne energije iz biomase i njeno ugovorno isporučivanje JKP “Gradska toplana”.

Pored ostalog, većnici će razmatrati i teme iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite i urbanističkog planiranja.

Sednica Skupštine grada, koja će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 10 časova, zakazana je za petak, 24. septembra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker