Lokalna samouprava

Zahvaljujući programu finansiranja vantelesne oplodnje Grada Pirota rođeno preko 40 mališana

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući programu subvencionisanja troškova vršenja vantelesne oplodnje koga realizuje Gradska uprava Pirot, rođeno je preko 40 deteta, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je na prigodnoj svečanosti mališanima podelio novogodišnje paketiće. Roditelji ističu da je pomoć Gradske uprave veoma dragocena jer je reč o postupku koji je dugotrajan i  finansijski izuzetno iscrpljujući za parove. 

Nadica Adamović, šef Odseka dečje zaštite u lokalnoj samoupravi kazala je da je današnja prelepa slika koja je poslata iz Gradske uprave rezultat dugogodišnjih napora svih prisutnih.

-Povećanje nataliteta i rađanje što je moguće većeg broja dece je naš zadatak i zaista je današnja pozitivna slika rezultat jednog zajedničkog truda i zajedničkog uspeha na šta smo veoma ponosni-kazala je Nadica Adamović, šef Odseka dečje zaštite Grada Pirota.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je prezadovoljan zbog činjenice da je pre svega zahvaljujući roditeljima i pomoći Gradske uprave, četrdesetoro deca je rođeno iz programa vantelesne oplodnje.

-Mi pomažemo taj program finansijski. Znamo kolika je muka, veliki su troškovi i drago nam je što smo doprineli da se rodi dosta mališana. Četrdesetak mališana je rođeno iz ovog programa u zadnjih nekoliko godina-kazao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

 

Ana Filipović Gogić kaže da je ovaj program Grada Pirota izuzetno značajan i ogromna podrška parovima koji imaju problema sa ostvarivanjem u ulozi roditelja.

-Suprug i ja se borimo za dete deset godina. Olga je rođena iz trećeg postupka vantelesne oplodnje. Moram da kažem da bez pomoći gradske uprave i Tigar tajersa, gde suprug radi, mi možda ovo ne bi doživeli. Finansijski momenat jeste važan, ali ovo je nešto najlepše što je moglo da nam se desi-kazala je Filipović-Gogić.

Amelija Radovanović postala je majka nakon drugog postupka vantelesne oplodnje.

-Sina sam dobila u drugom pokušaju vantelesne oplodnje. Prvi je bio 2015. godine, drugi uspešan 2016. godine, oba puta je Grad dala jednokratnu novčanu pomoć. Moram da kažem da je ljudima koji se suočavaju sa ovim problemom, osim psihičkog i fizičkog problema, finansijski momenat je zaista veliki problem i bez podrške Grada bilo bi nam neuporedivo teže jer su troškovi zaista izuzetno veliki-kazala je Radovanovićeva.

Predrag Janačković postao je tata iz prvog pokušaja vantelesne oplodnje.

-Zaista je ova pomoć izuzetno značajna, troškovi su zaista ogromni-kazao je Predrag.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker