Dimitrovgrad

Zadržavanje na graničnom prelazu Gradina i duže od 2 sata

Na Graničnom prelazu Gradina putnici su u toku prepodneva na izlaznoj strani čekali i do 180 minuta. Formirana je kolona vozila u međuprostoru između graničnog prelaza Gradina i Bugarske carinske linije. 

gradina ulaz u zemlju

U toku prepodneva putnici su na graničnom prelazu Gradina čekali od 90 do 180 minuta. Izlazni saobraćaj odvija se u 5 izlaznih traka. Na ulazu u Srbiju nema dužih zadržavanja.

– Situacija se konstantno menja, putnička vozila nailaze u talasima, a zavisno od toga na graničnom prelazu Gradina upošljavamo dodatne kapacitete, odnosno povećavamo broj izlaznih traka, zato se po potrebi izlazni saobrađaj  preusmerava i na trake koje su previđene za ulaz u Republiku Srbiju – kaže šef Carinske ispostave “Gradina”, Dejan Živković.

Tokom vikenda zabeležen je pojačan intezitet saobraćaja na izlaznoj strani, evidentirano je 150 000 putnika na izlazu iz Srbije,  odnosno 33 000 putničkih motornih vozila i 170 autobusa.. Iz Uprave carina kažu da za predstojeći vikend očekuju još jedan veći talas putnika na izlazu iz zemlje, dok na ulaznoj strani veće gužve prognoziraju za prvu nedelju septembra.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker