Lokalna samouprava

ZADRŽALI SMO MADE IN TIGAR TYRES DUH

Pirot, 19. maj 2022. god. U susretu sa partnerima iz lokalne zajednice i predstavnicima medija, Tigar Tyres je tradicionalno predstavio rezultate za prethodnu godinu, kao i planove za 2022. Prema rečima direktora fabrike Igora Zyemit-a i prethodnu godinu su obeležili Covid pandemija i nestašica prirodnog kaučuka, ali, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih timova, otežani uslovi poslovanja nisu imali većeg uticaja na poslovanje Tigar Tyres-a.

Najveći izazov  u godini iza nas bio je da uspostavimo ravnotežu između zahteva kupaca, sanitarnih ograničenja, krize u lancu snabdevanja  i naših industrijskih ambicija, ali najpre – da sačuvamo ljude. Zahvaljujući duhu MADE IN TIGAR TYRES ispunili smo sve naše obaveze. Bili smo agilni i proaktivni i industrijalizovali smo nove dimenzije pneumatika, rekao je Zyemit, ukazavši na to da fabrika, kao deo Michelin grupe nastoji da i u 2022. napravi najbolji balans između razvoja ljudi, očuvanja životne sredine i ostvarenja ekonomske performance, odnosno  3P – People (ljudi), Planeta i Profit.

Uspeli smo da održimo nivo performansi i servis prema internim i eksternim kupcima na zadovoljavajućem nivou, rekla je Milena Tošić, finansijska direktorka, posebno predstavivši projekat podrške lokalnoj zajednici Growing together.

Projekat podrške lokalnoj zajednici je pokrenut 2012. sa prvom velikom investicijom Michelin grupe i podrazumeva 10 godina podrške okruženju u ključnim oblastima: obrazovanje, zdravstvo, bezbednost u saobraćaju i zaštita životne sredine. Pored ostalog, u 2021. kompanija je podržala kupovinu automatske stanice za merenje prisustva sumpor-dioksida u vazduhu, donirala finansijsku pomoć gradu od milion dinara za saniranje posledica poplave. Opštoj bolnici Pirot, kompanija je donirala namensko vozilo za bolje uslove transporta  pacijenata sa dijalizom a organizaciji Crvenog krsta u Pirotu je obezbeđeno neophodno vozilo za pružanje usluga udaljenim korisnicima, navela je Milena Tošić.

Zoran Kostić, direktor Sektora ljudskih resursa, govorio je o Tigar Tyres-u kao o najvećem poslodavcu u ovom delu Srbije, istakavši da je uprkos pandemiji i opštoj socijalnoj klimi fabrika ne samo očuvala radna mesta, već da je zahvaljujući brojnim projektima koji su u toku, povećan broj zaposlenih:

-Zajedno sa kolegama iz agencije brojimo više od 4200 zaposlenih u Tigar Tyres-u, a posebno smo ponosni na povećanje feminizacije – preko 15% žena, više od 12% u proizvodnji. Razvoj karijere predstavlja osnovu našeg napretka, a skoro svaki zaposleni je tokom godine prošao bar jedan trening. Nastavljen je trend nagrađivanja zaposlenih za ostvarene rezultate, a proširena je i paleta benefita za zaposlene, istakao je Kostić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je Tigar tajers od ogromne važnosti za Grad Pirot.

-Večeras smo mogli da čujemo ohrabrujuće brojke koje se tiču poslovanja Tigar tajersa, preko 12 miliona guma, a ono što me posebno raduje je nekih 700.000 Mišelin guma – premijer brenda. To daje Pirotu mnogo novih mogućnosti. Tigar tajersu želim da još više raste jer onda raste i Grad. Tigar tajers je značajan i za školstvo, zdravstvo, mi iz lokalne samouprave dugujemo veliku zahvalnost Tigar tajersu za sve što ova kompanija čini za lokalnu zajednicu-poručio je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker