Gradska hronika

Zabrana za teškaše

 

Nakon žalbi meštana naselja Rogoz koji su se žalili na teške kamione koji za potrebe izvođača radova na izgradnji Koridora 10 prevoze građevinski materijal kroz ovo naselje ugrožavajući pritom bezbednost pre svega dece koja su zbog nepostojanja trotoara primorana da se kreću kolovozom kada idu u školu, donete su mere za zabranu saobraćaja teških motornih vozila težih od 24 tone.

Rogoz
Rogoz

Danas su meštane posetili direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić i načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalnu delatnost Zoran Krstić. Oni su istakli da meštani s pravom negoduju i da je ovaj problem rešen na taj način što je zabranjen saobraćaj za vozila teža od 24 tona, koja su u poslednje vreme zbog promene uobičajene ranije rute, stvarala velike probleme meštanima.

Ovu zabranu kontrolisaće pripadnici Saobraćajne policije koji će češće patrolirati ovim delom grada, a poslata su i dva dopisa javnim preduzećima Putevi Srbije i Koridori Srbije da se trasa saobraćanja teških kamiona izmesti na put M11.

tekst i fotografija-ilustracija Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

4 Comments

  1. Dobro da su zabranili prolaz teskih kamiona kroz naselje Nova Mala,jer vozaci su bili pod stresom kad moraju da prodju od nepaznje i nebrige za sopstvenu bezbednost samih pesaka ovih naselja…a da ne pricam o Romima koji stoje na sredini puta ko da im je dvoriste…I gde ce sad u buduce da idu kamioni koji idu prema naselju Prisjan???

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker