Gradska hronika

Zablistali eko-reporteri OŠ “Sveti Sava”

Nacionalna organizacija ,,Ambasadori održivog razvoj i životne sredine“ i Javno preduzeće ,,Elektroprivreda Srbije“ raspisali su i ove godine konkurs za ,,Mlade eko-reportere u tri kategorije: u formi članka, fotografije ili videa. Tema ovogodišnjeg međunarodnog konkursa bila je ,,Energetska efikasnost očima mladih eko-reportera“.

Učenici škole ,,Sveti Sava“ u Pirotu učestvovali su na konkursu u sve tri kategorije.
Učenice 8-1 razreda Iva Ignjatović i Đina Ranđelović svojom video-reportažom pod nazivom ,,The indoor swimming pool in Pirot“ ili ,,Zatvoreni bazen u Pirotu” osvojile su prvo mesto u kategoriji videa. Drugo mesto, u istoj kategoriji osvojili su Ognjen Krstić, Nikola Dragić, Aleksa Vacić i Dimitrije Stanković svojom video reportažom ,,Stara vodenica“. I drugu nagradu, u kategoriji fotografije osvojila je Jovana Dimitrijević ,,Moj grad vodi računa o energetskoj efikasnosti“.


Dodela vrednih nagrada za najbolje eko-reportere održaće se 5. juna 2018. godine u prostorijama Privredne komore Beograd. Pobednički radovi nacionalnog konkursa učestvovuju i na međunarodnom takmičenju, gde će se takmičiti sa mladima iz 34 zemlje širom sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=sejotOKcLk8&t=4s

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker