Lokalna samouprava

Za veću bezbednost u saobraćaju, predstave i tribina za pirotske školarce

Lokalna samouprava u Pirotu u saradnji sa Republičkom agencijom za bezbednost saobraćaja, u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, posebno mlađih kategorija, predškolaca i školaraca, organizovaće u narednom periodu edukativne predstave, kao i tribinu za srednjoškolce upravo na temu bezbednosti u saobraćaju, najavila je pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Ovo su ujedno najranjivije kategorije stanovništva, kada je reč o učesnicima u saorbaćaju, pa je to razlog zbog čega se upravo njima i priređuju pomenuti događaji.

Tim povodom, grad Pirot organizuje predstavu za decu pod nazivom “Pažljivkova pravila u saobraćaju”, namenjenu učenicima 1. razreda osnovnih škola i deci predškolskog uzrasta, a u kojoj će maskota “Pažljivko” na popularan i mališanima zabavan način prezentovati sve što treba da znaju, kako da se ponašaju u saobraćaju i u situacijama koje ih mogu zadesiti na putu od kuće do škole.

Nakon predstave, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u amfiteatru Tehničke škole održaće i tribinu u okviru kampanje “Na maturu bez automobila”, sa ciljem da se maturanti podstaknu da, zbog očekivane komzumacije alkohola na maturskim večerima, ne upravljaju automobilom već da se oslone na pomoć prijatelja ili roditelja.

Oba događaja biće organizovana u utorak 22. maja. Najpre će u prepodnevnim časovima, u 10:30 i 11:30 biti organizovane predstave za predškolce i osnovce, dok će u 13:15 u amfitetru Tehničke škole bitio držana pomenuta tribina namenjena srednjoškolcima.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Lepo zamisljeno ,ali na zalost to nema nikakvog efekta,barem sto se tice ucenika iz ovog grada,dovoljno je pogledati ih kako se ponasaju na odmorima i u dolasku i u povratku u i iz skole u ulici Danila kisa,i Cirila i Mtodijagde svaki 10ti postuje pravila saobracaja(mislim na ucenike).A posle vozaci nenormalni i ne pridrzavaju se brzine

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker